Receptbeskrivning
Jägarsoppa
Ingredienser
för
400 g brysselkål
50 g smör
3 msk vetemjöl
1 l buljong
1 burk kantareller eller champinjoner
3 msk grädde
50 g smör
3 msk vetemjöl
1 l buljong
1 burk kantareller eller champinjoner
3 msk grädde
Beskrivning
1. Ansa och förväll brysselkålen 10-15 minuter
2. Fräs samman matfett och mjöl. Späd med buljongen och det spad brysselkålen kokats i.
3. Tag ungefär hälften av brysselkålen och mosa väl med en gaffel (eller passera den om soppan ska serveras till fest).
4. Lägg i massan när soppan är färdigkokt och rör om väl.
5. Tillsätt svampen med sitt spad och resten av brysselkålen och kok klart.
6. Smaksätt soppan med salt och peppar om det behövs.
7. Häll i grädden alldeles innan soppan ska serveras.
2. Fräs samman matfett och mjöl. Späd med buljongen och det spad brysselkålen kokats i.
3. Tag ungefär hälften av brysselkålen och mosa väl med en gaffel (eller passera den om soppan ska serveras till fest).
4. Lägg i massan när soppan är färdigkokt och rör om väl.
5. Tillsätt svampen med sitt spad och resten av brysselkålen och kok klart.
6. Smaksätt soppan med salt och peppar om det behövs.
7. Häll i grädden alldeles innan soppan ska serveras.
Visningar: 358
Inlagt 2018-09-27 18:17:53

