Receptbeskrivning
Örtkryddad sås
Ingredienser
för
Beskrivning
50 g smör
3 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
2-3 msk kalvfond
eller 1 st köttbuljongtärning
eller 1 st kalvbuljongtärning
1-2 dl vatten
0.75 dl persilja (färsk eller fryst)
1 tsk körvel (färsk eller torkad)
1 tsk dragon (färsk eller torkad)
saltpeppar
ev. soja
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Vispa ut mjölet i smöret.
Späd med grädden lite i taget och vispa till en jämn sås.
Tillsätt kalvfond eller smula ner buljongtärning
Låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt koka ett par minuter.
Späd med vatten. Ta den mindre mängden vatten om du vill ha en tjockare sås och den större mängden vatten om du vill ha tunnare sås.
Tillsätt hackad persilja, körvel och dragon.Rör om och låt koka på svag värme ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och ev. soja om man vill ha mörkare färg och sojasmak. Man kan också tillsätta mer kalvfond om man vill ha en fylligare smak.
3 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
2-3 msk kalvfond
eller 1 st köttbuljongtärning
eller 1 st kalvbuljongtärning
1-2 dl vatten
0.75 dl persilja (färsk eller fryst)
1 tsk körvel (färsk eller torkad)
1 tsk dragon (färsk eller torkad)
saltpeppar
ev. soja
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Vispa ut mjölet i smöret.
Späd med grädden lite i taget och vispa till en jämn sås.
Tillsätt kalvfond eller smula ner buljongtärning
Låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt koka ett par minuter.
Späd med vatten. Ta den mindre mängden vatten om du vill ha en tjockare sås och den större mängden vatten om du vill ha tunnare sås.
Tillsätt hackad persilja, körvel och dragon.Rör om och låt koka på svag värme ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och ev. soja om man vill ha mörkare färg och sojasmak. Man kan också tillsätta mer kalvfond om man vill ha en fylligare smak.
Visningar: 487
Inlagt 2017-12-25 14:53:05






0 min