Receptbeskrivning

Choklad- och kolatårta

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kaka:
200 g smör eller margarin
3 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1 dl kakao

Kolakräm:
3 dl strösocker
3 msk sirap
150 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
150 g smör eller margarin

Kaka: 
Smält matfettet till kakan i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen.
Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner detta i smeten.
Häll i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter (för 8 port). Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna

Kolakräm: 
Blanda alla ingredienser till kolakrämen utom matfettet i en hög kastrull (ej alltför vid nedtill). Koka långsamt tills den tjocknat ordentligt, det tar 30-40 minuter
Rör ner matfettet och låt svalna.
Lägg tårtan på ett fat. Bre över kolakrämen i ett tjockt lager och låt stelna.

Visningar: 361
Inlagt 2017-12-26 14:37:59