Receptbeskrivning
Choklad- och kolatårta
Ingredienser
för
Beskrivning
Kaka:
200 g smör eller margarin
3 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1Â tsk bakpulver
4Â tsk vaniljsocker
1Â dl kakao
Kolakräm:
3 dl strösocker
3Â msk sirap
150 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
150 g smör eller margarin
Kaka:Â
Smält matfettet till kakan i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen.
Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner detta i smeten.
Häll i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter (för 8 port). Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna
Kolakräm:Â
Blanda alla ingredienser till kolakrämen utom matfettet i en hög kastrull (ej alltför vid nedtill). Koka långsamt tills den tjocknat ordentligt, det tar 30-40 minuter
Rör ner matfettet och låt svalna.
Lägg tårtan på ett fat. Bre över kolakrämen i ett tjockt lager och låt stelna.
200 g smör eller margarin
3 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1Â tsk bakpulver
4Â tsk vaniljsocker
1Â dl kakao
Kolakräm:
3 dl strösocker
3Â msk sirap
150 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
150 g smör eller margarin
Kaka:Â
Smält matfettet till kakan i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen.
Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner detta i smeten.
Häll i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter (för 8 port). Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna
Kolakräm:Â
Blanda alla ingredienser till kolakrämen utom matfettet i en hög kastrull (ej alltför vid nedtill). Koka långsamt tills den tjocknat ordentligt, det tar 30-40 minuter
Rör ner matfettet och låt svalna.
Lägg tårtan på ett fat. Bre över kolakrämen i ett tjockt lager och låt stelna.
Visningar: 361
Inlagt 2017-12-26 14:37:59






0 min