Receptbeskrivning
Glutenfri kladdkaka med dulce de leche
Ingredienser
för
3 st ägg
1 st farinsocker
1 dl strösocker
2 dl havregryn glutenfria
dl ströbröd glutenfritt
5 msk kakao
200 g smör
50 g mörk choklad
burk karamelliserad mjölk , dulce de leche a 397g
flingsalt
1 st farinsocker
1 dl strösocker
2 dl havregryn glutenfria
dl ströbröd glutenfritt
5 msk kakao
200 g smör
50 g mörk choklad
burk karamelliserad mjölk , dulce de leche a 397g
flingsalt
Beskrivning
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Rör ihop ägg, farinsocker och socker i en bunke.
Mixa havregrynen till ett mjöl med stavmixer.
Blanda ner havremjöl, ströbröd och kakao i äggblandningen. Rör till en slät smet.
Smält smör och choklad i en kastrull. Rör ner i smeten.
Häll smeten i formen. Ringla över dulce de leche och strö på flingsalt.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min på 150 grader.
LÃ¥t kakan svalna helt innan servering.
Rör ihop ägg, farinsocker och socker i en bunke.
Mixa havregrynen till ett mjöl med stavmixer.
Blanda ner havremjöl, ströbröd och kakao i äggblandningen. Rör till en slät smet.
Smält smör och choklad i en kastrull. Rör ner i smeten.
Häll smeten i formen. Ringla över dulce de leche och strö på flingsalt.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min på 150 grader.
LÃ¥t kakan svalna helt innan servering.
Visningar: 631
Inlagt 2018-01-02 15:19:12






0 min