Receptbeskrivning

Indisk linssoppa med fyllda pitabröd

Ingredienser för
ingredienser
soppa
2 msk matolja
1 gul lök
2 tsk curry
1 msk garam masala
1 tsk gurkmeja
3 dl torkade röda linser
1.5 l kallt vatten
1 dl konc grönsaksfond
2 kanelstänger
500 g krossade tomater
0.5 dl färskpressad citronjuice
100 g fryst, tinad bladspenat
1 tsk salt
1 krm peppar
morot- och fetaoströra
1 morot
2 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
0.5 krm peppar
fetaost
tillbehör
4-4 pitabröd
50 g salladsblad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Soppa: Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i oljan. Tillsätt curry, garam masala och gurkmeja och låt fräsa med i 1 minut. Skölj linserna. Tillsätt vatten, grönsaksfond, linser och kanelstänger. Koka under lock tills linserna blivit mjuka, 10-15 minuter. Rör ner krossade tomater, spenat och citronjuice. Smaka av med salt och peppar. Värm bröden enligt anvisning på paketet och dela dem i halvor. Röra: Skala och riv moroten grovt och blanda med tärnad fetaost, citronjuice, salt och nymalen peppar. Vid servering: Fyll bröden med sallad och röra. Servera till soppan.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 11 2009.

Visningar: 429
Inlagt 2018-01-11 17:57:07