Receptbeskrivning

Renskavssoppa

Ingredienser för
0.5 st gul lök
1 st liten purjolök
2 msk raps- eller solrosolja, eller smör
150 g kantareller
1 renskav (à ca 240 g)
4 st potatisar, medelstora
1.5 l köttbuljong
1 msk soja
3 msk rårörda lingon
salt och peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och hacka löken. 2. Skiva purjolöken. 3. Fräs dem tillsammans i olja eller smör i en kastrull. 4. Ansa kantarellerna och skär de stora i mindre bitar. 5. Tillsätt dem och fräs i ytterligare några minuter. 6. Lägg i renskavet, fryst eller lätt tinat. 7. Sära på bitarna och bryn tills de fått färg. 8. Skala och skär potatisen i tärningar. 9. Lägg dem i kastrullen, häll på buljongen och låt koka på låg värme tills potatisen är mjuk. 10. Tillsätt sedan soja och lingon. Salta och peppra efter smak.

Visningar: 340
Inlagt 2018-01-12 06:08:17