Receptbeskrivning
Stekta grönsaker i kokosmjölk
Ingredienser
för
salt
chilipeppar
4 dl kokosmjölk
2 st lime
2 msk ingefära, riven
3 st vitlöksklyftor
3 msk olja
1 kg grönsaksblandning
200 g böngroddar
3 st purjolök(ar)
450 g broccoli
chilipeppar
4 dl kokosmjölk
2 st lime
2 msk ingefära, riven
3 st vitlöksklyftor
3 msk olja
1 kg grönsaksblandning
200 g böngroddar
3 st purjolök(ar)
450 g broccoli
Beskrivning
Purjolöken skärs i strimlor. Broccolin delas i 5 cm buketter, stocken skörs i 1 cm skivor. Böngroddarna sköljs av. Vitlöken pressas och ingefäran skalas och rivs fint på ett råkostjärn. Limeskalen rivs fint på ett citrusjärn eller på ett råkostjärn. Limesaften pressas ut och sparas. När allt är förberett steks vitlöken, ingefäran, chilin och limeskalen i olja på hög temperatur i 0.5 minuter i en stor gryta. Grönsakerna tillsätts och får steka med i 2 min. Kokosmjölken tillsätts och allt får koka häftigt i ytterligare ca 3 minuter. Grönsakerna är färdiga när de är spröda och fortfarande knappt genomkokta. Tag dem från värmen och smaka av med limesaft och salt. Häll upp på fat och låt svalna.
Visningar: 341
Inlagt 2018-01-19 13:54:29

