Receptbeskrivning
Sesam och wasabistekt lax med kokoskrämiga nudlar
Ingredienser
för
250 g äggnudlar
250 g champinjoner
1 frp cocktailtomater
1 frp fryst ingefära
1 st gul lök
250 ml kokosmjölk
1 kruka koriander
500 g laxfilé
1 st lime
1 knippe salladslökar
wasabi- och sesamkrydda
1 st grönsaksbuljong
matolja
salt
5 dl vatten
250 g champinjoner
1 frp cocktailtomater
1 frp fryst ingefära
1 st gul lök
250 ml kokosmjölk
1 kruka koriander
500 g laxfilé
1 st lime
1 knippe salladslökar
wasabi- och sesamkrydda
1 st grönsaksbuljong
matolja
salt
5 dl vatten
Beskrivning
1. Förberedelser: Skär gul lök, champinjoner och salladslök i tunna skivor. Grovhacka koriander. Halvera cocktailtomater. Skär kuber av laxen.
2. Kokosnudlar: Hetta upp lite olja i en rymlig kastrull. Fräs gul lök, champinjoner, wasabi- och sesamkrydda och frys ingefära 2-3 min.
3. Rör ner kokosmjöl, vatten, buljongtärning och 0.5 tsk salt. Koka upp och tillsätt äggnudlar. Koka 5-6 min, eller tills nudlarna är klara.
4. Tillsätt salladslök, finrivet skal och pressad saft av lime. Smaka av med lite salt.
5. Sesamstekt lax: Hetta upp inte olja i en stekpanna. Stek laxen med 2 msk wasabi- och sesamkrydda och 2 krm salt 3-4 min.
6. Servera sesam- och wasabistekt lax med kokoskrämiga nudlar och toppa med färsk koriander.
2. Kokosnudlar: Hetta upp lite olja i en rymlig kastrull. Fräs gul lök, champinjoner, wasabi- och sesamkrydda och frys ingefära 2-3 min.
3. Rör ner kokosmjöl, vatten, buljongtärning och 0.5 tsk salt. Koka upp och tillsätt äggnudlar. Koka 5-6 min, eller tills nudlarna är klara.
4. Tillsätt salladslök, finrivet skal och pressad saft av lime. Smaka av med lite salt.
5. Sesamstekt lax: Hetta upp inte olja i en stekpanna. Stek laxen med 2 msk wasabi- och sesamkrydda och 2 krm salt 3-4 min.
6. Servera sesam- och wasabistekt lax med kokoskrämiga nudlar och toppa med färsk koriander.
Visningar: 299
Inlagt 2018-01-24 15:47:46