Receptbeskrivning
Örtbröd
Ingredienser
för
Beskrivning
Lättbakade små frallor med Smak av
örter,de är också goda till en bit stark
ost.
24 stycken
50 g jäst
4 dl mjölk
2 msk olivolja
½ dl hackade örter [tex provensalsk blandning från frysdisk)
1 ½ tsk salt
cirka 12 dl siktat dinkelmjöl
sesamfrö
1 ägg till pensling
Ställ ugnen på 225 grader. Smula jästen i bunken. Värm mjölk och olja
fingervarmt och häll degvätskan över jästen, Rör tills jästen löst sig
2 Tillsätt örter, salt och nästan allt mjöl. Arbeta till en smidig deg.
3 Forma till 24 bullar. Låt jäsa under duk cirka 30-40 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön på
Grädda på 225 grader i ca 8-10 minuter.
örter,de är också goda till en bit stark
ost.
24 stycken
50 g jäst
4 dl mjölk
2 msk olivolja
½ dl hackade örter [tex provensalsk blandning från frysdisk)
1 ½ tsk salt
cirka 12 dl siktat dinkelmjöl
sesamfrö
1 ägg till pensling
Ställ ugnen på 225 grader. Smula jästen i bunken. Värm mjölk och olja
fingervarmt och häll degvätskan över jästen, Rör tills jästen löst sig
2 Tillsätt örter, salt och nästan allt mjöl. Arbeta till en smidig deg.
3 Forma till 24 bullar. Låt jäsa under duk cirka 30-40 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön på
Grädda på 225 grader i ca 8-10 minuter.
Visningar: 286
Inlagt 2012-04-29 07:31:48

