Receptbeskrivning
Lövbiffspett med tomat och mozzarellasallad
Ingredienser
för
Lövbiffspett
400 g lövbiff 2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
1 msk olja
0.5 tsk sesamolja
salt och peppar
Mozzarellasallad
2 frp körsbärstomater 1 st rödlök finskivad
1 kruka basilika
1 frp minimozzarella
3 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
salt och peppar
Beskrivning
Köttet
Skär varje lövbiff i långa strimlor på längden, ca 2-3 per skiva. Blanda samman marinaden och lägg ner köttet. Marinera minst 30 min (men gärna några timmar). Trä sedan upp köttet som ett dragspel på blötlagda spett.
Grilla dem 2-3 min per sida.
Mozzarellasallad
Blanda 2 askar körsbärstomater (gärna i olika färger) med 1 finskivad rödlök, bladen från en kruka basilika, en burk minimozzarella och en vinegrette på 3 msk rödvinsvinäger, 3 msk olivolja, salt & svartpeppar. Låt stå och dra kallt en stund.
Servera med grönsallad och pommes
Skär varje lövbiff i långa strimlor på längden, ca 2-3 per skiva. Blanda samman marinaden och lägg ner köttet. Marinera minst 30 min (men gärna några timmar). Trä sedan upp köttet som ett dragspel på blötlagda spett.
Grilla dem 2-3 min per sida.
Mozzarellasallad
Blanda 2 askar körsbärstomater (gärna i olika färger) med 1 finskivad rödlök, bladen från en kruka basilika, en burk minimozzarella och en vinegrette på 3 msk rödvinsvinäger, 3 msk olivolja, salt & svartpeppar. Låt stå och dra kallt en stund.
Servera med grönsallad och pommes
Visningar: 533
Inlagt 2018-02-02 20:27:58

