Receptbeskrivning
svartvinbärsgelé
Ingredienser
för
1 l knappt mogna vinbär
2.5 dl vatten
9 dl syltsocker, per liter avrunnen saft
2.5 dl vatten
9 dl syltsocker, per liter avrunnen saft
Beskrivning
1. Lägg bären och häll i vattnet i en kastrull. Låt det koka upp och koka i 10 minuter tills bären mosats. Hjälp till att mosa mot grytans kant någon gång under tiden.
2. Häll bärmassan i en silduk och låt självrinna i minst 30 minuter. Släng renset som samlats i silduken.
3. Mät upp saften. Koka upp saften i en kastrull, tillsätt 9 dl socker per liter saft och rör om ordentligt.
4. Låt stormkoka i 10 minuter. Håll koll så det inte bränner fast!
TIPS!Â
För att försegla gelén, smält paraffin och häll försiktigt över den avsvalnade gelén. Först ett lager, därefter en bit tråd i en ögla, och avslutningsvis ytterligare ett lager paraffin. Tack vare tråden kan sedan paraffinet lätt dras bort när gelén ska ätas.
2. Häll bärmassan i en silduk och låt självrinna i minst 30 minuter. Släng renset som samlats i silduken.
3. Mät upp saften. Koka upp saften i en kastrull, tillsätt 9 dl socker per liter saft och rör om ordentligt.
4. Låt stormkoka i 10 minuter. Håll koll så det inte bränner fast!
TIPS!Â
För att försegla gelén, smält paraffin och häll försiktigt över den avsvalnade gelén. Först ett lager, därefter en bit tråd i en ögla, och avslutningsvis ytterligare ett lager paraffin. Tack vare tråden kan sedan paraffinet lätt dras bort när gelén ska ätas.
Visningar: 278
Inlagt 2018-02-04 18:20:13






120 min