Receptbeskrivning
Vegetarisk chili con carne
Ingredienser
för
2 st gul lök
350 g vegetarisk köttfärs
chili
1 burk hela tomater
2 burk vita bönor i tomatsås
1 msk olja
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 msk soja
2 frp chips
1 frp creme fraiche
avocado till guacamole
350 g vegetarisk köttfärs
chili
1 burk hela tomater
2 burk vita bönor i tomatsås
1 msk olja
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 msk soja
2 frp chips
1 frp creme fraiche
avocado till guacamole
Beskrivning
1. Skala och hacka lökarna. Bryn färsen i oljan i en gryta, gärna av gjutjärn, tills den fått fin färg.
2. Blanda ner löken och låt den steka med en stund.
3. Smaka av med chili, paprika, svartpeppar, salt och soja.
4. Tillsätt tomaterna och låt alltsammans koka ihop tills smaken är mustig och röran blivit tjock. Ju längre koktid, desto fylligare smak.
5. Tillsätt bönorna och låt alltsammans bli varmt. Smaka av med mer kryddor om så behövs.
2. Blanda ner löken och låt den steka med en stund.
3. Smaka av med chili, paprika, svartpeppar, salt och soja.
4. Tillsätt tomaterna och låt alltsammans koka ihop tills smaken är mustig och röran blivit tjock. Ju längre koktid, desto fylligare smak.
5. Tillsätt bönorna och låt alltsammans bli varmt. Smaka av med mer kryddor om så behövs.
Visningar: 277
Inlagt 2018-02-06 08:50:33






60 min