Receptbeskrivning
Jessica frejs knäckiga äpplepaj
Ingredienser
för
500 g äpplen svenska
0.5 tsk kanel
150 g smör
2.5 dl farinsocker
0.5 dl vispgrädde
1 dl majsmjöl
3 dl havregryn
1 krm salt
0.5 tsk bakpulver
glass till servering
0.5 tsk kanel
150 g smör
2.5 dl farinsocker
0.5 dl vispgrädde
1 dl majsmjöl
3 dl havregryn
1 krm salt
0.5 tsk bakpulver
glass till servering
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Klyfta äpplena och lägg i en pajform och strö över kanel.
3. Bryn smöret i en kastrull, dvs smält det under omrörning tills de skummar och är gyllene i färgen.
4. Ta av från värmen, slå i farinsocker och vispgrädde och rör om. Tillsätt majsmjöl och rör om till en slät smet. Rör i bakpulver.
5. Tillsätt havregryn och salt och bred massan över äpplena i formen. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.
6. Servera ljummen med vaniljglass eller crème fraiche.
2. Klyfta äpplena och lägg i en pajform och strö över kanel.
3. Bryn smöret i en kastrull, dvs smält det under omrörning tills de skummar och är gyllene i färgen.
4. Ta av från värmen, slå i farinsocker och vispgrädde och rör om. Tillsätt majsmjöl och rör om till en slät smet. Rör i bakpulver.
5. Tillsätt havregryn och salt och bred massan över äpplena i formen. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.
6. Servera ljummen med vaniljglass eller crème fraiche.
Visningar: 330
Inlagt 2018-02-15 18:35:56