Receptbeskrivning

Krämig italiensk kycklinggratäng

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Du behöver

4 kycklingfiléer
flingsalt och nymald svartpeppar
10 soltorkade tomater i olja
1 klyfta vitlök
0,5 röd chili utan kärnor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
3 dl utspädd kycklingbuljong
1,5 dl vispgrädde
1 dl parmesan, fint riven

Gör så här

1. Värm ugnen till 180 grader, varmluft.

2. Fräs kycklingen på medelvärme tills den får
lite färg runtom, i cirka 5 minuter.
Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.

3. Strimla de soltorkade tomaterna.
Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin.
Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter,
tills det börjar dofta härligt.

4. Krydda med timjan och oregano och häll i
buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten.
Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.

5. Skeda såsen över kycklingen i formen.
Grädde i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

6. Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.

7. Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika.
Servera gratängen direkt med pasta eller klyftpotatis.

Visningar: 593
Inlagt 2018-02-18 09:17:14