Receptbeskrivning

Krämig italiensk kycklinggratäng

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Du behöver 4 kycklingfiléer
flingsalt och nymald svartpeppar
10 soltorkade tomater i olja
1 klyfta vitlök
0,5 röd chili utan kärnor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
3 dl utspädd kycklingbuljong
1,5 dl vispgrädde
1 dl parmesan, fint riven Gör så här 1. Värm ugnen till 180 grader, varmluft. 2. Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform. 3. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin.
Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt. 4. Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten.
Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter. 5. Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädde i mitten av ugnen i ca 15 minuter. 6. Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen. 7. Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med pasta eller klyftpotatis.

Visningar: 314
Inlagt 2018-02-20 12:30:39