Receptbeskrivning

Bakad aubergine med kikärtor

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Bakad aubergine med kikärtor 2pers.

1st aubergine (ca 400g)
1förp kokta kikärtor (380g)
10cm purjolök
1/2st röd paprika
1/2förp krossade tomater (’a 390g)
1dl hackad persilja
1/2dl creme fraiche
olivolja
salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 200C
Skölj och dela auberginen på mitten, lägg halvorna med snittytan uppåt i en ugnsform. Pensla med olja och krydda med salt och svartpeppar.

Ställ in i mitten av ugnen ca 30min.

Häll av och skölj kikärtorna under tiden, dela purjon längs med skölj noga, strimla fint.

Dela och kärna ur och strimla paprikan fint.
Fräs sen purjo och paprika i olja tills det mjuknar.

Tillsätt kikärtor, krossade tomater och 1/2dl persilja. Krydda med salt och peppar.

Ta ut auberginehalvorna från ugnen och toppa med grönsaksfräset. Ställ tillbaka i ugnen ytterligare 15-20min.

Toppa med creme fraiche och resten av persiljan vid servering.

Visningar: 379
Inlagt 2018-02-28 21:41:33