Receptbeskrivning

Kantarellsoppa

Ingredienser för
1 st schalottenlök
3 dl kantareller hackade
2 msk smör
7 dl oxbuljong
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl creme fraiche
0.5 msk soya
4 st rosepepparkorn krossade
3 msk madeira alt portvin
2 msk vetemjöl
1 krm dijon senap
2 msk kantarellfond


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Blötlägg ev torkad svamp
Hacka löken & fräs med kantareller i smör i katrull. Strö över mjölet & tillsätt buljongen, låt koka i 10min.
Tillsätt grädde, mjölk, creme fraiche, soya & peppar. Koka i 10min. (kokar lätt över)
Saksätt med Madeira/portvin, dijon senap, kantarellfond,

Visningar: 309
Inlagt 2018-03-11 16:50:41