Receptbeskrivning
Fiskgratäng med spätta
Ingredienser
för
600 g spättafilé
riven ost
sås:
1 margarin
2 msk vetemjöl
2 dl kaffegrädde
fiskspadet
1 st äggula
300 g räkor, med skal
dill, hackad
pressad citron
salt och peppar
ugn: 225-250°
potatismos
1 st äggula riven ost
sås:
1 margarin
2 msk vetemjöl
2 dl kaffegrädde
fiskspadet
1 st äggula
300 g räkor, med skal
dill, hackad
pressad citron
salt och peppar
ugn: 225-250°
Beskrivning
Lägg fisken i en lättsmord ugnsform, salta lite, täck med folie och sätt mitt i ugnen cirka 10 minuter.
Fräs margarin och mjöl i en kastrull. Späd med grädde och fiskspad från formen. Koka 5 minuter, ta av värmen och rör ner äggulan. Smaka av med kryddor. Vänd ner de skalade räkorna och dillen. Bred såsen över fisken.
Blanda moset med äggula och riven ost. Spritsa eller klicka det runt fisken. Gratinera i 250° tills moset fått fin färg.
Fräs margarin och mjöl i en kastrull. Späd med grädde och fiskspad från formen. Koka 5 minuter, ta av värmen och rör ner äggulan. Smaka av med kryddor. Vänd ner de skalade räkorna och dillen. Bred såsen över fisken.
Blanda moset med äggula och riven ost. Spritsa eller klicka det runt fisken. Gratinera i 250° tills moset fått fin färg.
Visningar: 266
Inlagt 2018-03-23 14:44:56