Receptbeskrivning
Vaniljrutor i långpanna
Ingredienser
för
Beskrivning
Vaniljrutor i långpanna
500g smör
10dl vetemjöl
4dl strösocker
1/2tsk vaniljpulver
1msk bakpulver
fyllning:
4st ägg
2dl kesella vanilj
5dl crème fraiche ca 34% (fetare varianten)
3dl strösocker
1/2tsk vaniljpulver
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vanilj och bakpulver till en deg. Kör gärna allt i matberedaren.
Klä en plåt (ca 30×40 cm) med bakplåtspapper och tryck ut cirka häften av degen i formen.
Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och häll ut den över bottnen. Smula över resterande deg över fyllningen.
Grädda i 200°C i cirka 30 minuter.
Låt kakan svalna helt och ställ sedan in i kylskåpet.
Pudra florsocker över och skär i rutor
500g smör
10dl vetemjöl
4dl strösocker
1/2tsk vaniljpulver
1msk bakpulver
fyllning:
4st ägg
2dl kesella vanilj
5dl crème fraiche ca 34% (fetare varianten)
3dl strösocker
1/2tsk vaniljpulver
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vanilj och bakpulver till en deg. Kör gärna allt i matberedaren.
Klä en plåt (ca 30×40 cm) med bakplåtspapper och tryck ut cirka häften av degen i formen.
Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och häll ut den över bottnen. Smula över resterande deg över fyllningen.
Grädda i 200°C i cirka 30 minuter.
Låt kakan svalna helt och ställ sedan in i kylskåpet.
Pudra florsocker över och skär i rutor
Visningar: 229
Inlagt 2018-03-24 11:04:57






30 min