Receptbeskrivning

PÃ¥skpannacotta

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
5 dl vispgrädde
1 dl gelésocker multi
1 tsk citronskal (finrivet)
Gelétopp:
227 g ananas (1 liten burk)
0.5 dl vatten
1.5 msk citronsaft (pressad)
0.75 dl gelésocker multi
Marinerade jordgubbar:
3 dl jordgubbar
1 st lime
1 msk socker

GÖR SÅ HÄR

Steg 1:
Häll grädde, gelésocker och rivet citronskal i en liten kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Fördela det i 5-6 portionsglas. Ställ det kallt att stelna.

Steg 2:
Lägg ananaskross med sitt spad i en kastrull. Tillsätt vatten, pressad citronsaft och gelésocker. Låt det koka upp. Ställ det att svalna något.

Steg 3:
Fördela ananasgelén över pannacottan och jämna till ytan lite. Ställ det kallt att stelna.

Steg 4:
Ansa jordgubbarna och dela dem i mind-re bitar. Skölj och torka limen. Riv skalet fint. Lägg jordgubbarna i en skål och strö över socker och rivet limeskal. Låt det stå en stund innan pannacottan toppas med bären.

Visningar: 376
Inlagt 2018-03-26 15:34:26