Receptbeskrivning
Chicken taco med mangosalsa
Ingredienser
för
Kyckling
700 g kyckling 0.5 tsk oregano
0.5 tsk spiskummin
0.5 tsk paprikapulver
0.5 tsk chiliflakes
salt och peppar
Mangosalsa
1 frp mango 1 st avokado
1 tsk honung
0.5 st lime saften av
0.5 kruka koriander
0.5 st gurka
0.5 tsk chiliflakes
0.5 st rödlök
1 tsk ingefära riven
Tillbehör
1 dl matyoghurt 1 frp tortillabröd
0.5 st isbergssallad
Beskrivning
Mangosalsa:
1. Skölj och dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Dela, kärna ur och tärna avokado och skala och finhacka rödlök.
2. Skala och riv ingefära på ett rivjärn. Skölj och finhacka koriander.
3. Blanda samman alla ingredienser i en skål och tillsätt den tinade mangon, limesaft, honung, chiliflakes och salt.
Kyckling:
1. Krydda kycklingen med spiskummin, paprikapulver, oregano, chiliflakes samt salt och peppar efter smak.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3-4 min på båda sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta och blir helt genomstekt.
Tillbehör:
1. Skölj och strimla salladen. Fyll tortillabröden med sallad, kyckling, mangosalsa och toppa med en klick yoghurt.
1. Skölj och dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Dela, kärna ur och tärna avokado och skala och finhacka rödlök.
2. Skala och riv ingefära på ett rivjärn. Skölj och finhacka koriander.
3. Blanda samman alla ingredienser i en skål och tillsätt den tinade mangon, limesaft, honung, chiliflakes och salt.
Kyckling:
1. Krydda kycklingen med spiskummin, paprikapulver, oregano, chiliflakes samt salt och peppar efter smak.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3-4 min på båda sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta och blir helt genomstekt.
Tillbehör:
1. Skölj och strimla salladen. Fyll tortillabröden med sallad, kyckling, mangosalsa och toppa med en klick yoghurt.
Visningar: 353
Inlagt 2018-04-02 18:40:17