Receptbeskrivning

Nudelsallad med räkor

Ingredienser för
200 g glasnudlar
0.5 st gurka
2 st morot
4 st salladslökar
1 st röd paprika
1 bunt koriander
70 g babyspenat
200 g räkor
1 bunt mynta (liten)
1 dl jordnötter
dressing
2 st lime (zest och saft)
2 st vitlöksklyftor
3 st ingefära riven
4 msk fisksås
2 tsk sambal oelek
3 msk farinsocker


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Börja med dressingen. Riv skalet på limen med zestjärn och pressa ut saften. Finriv vitlöken. Blanda ihop med ingefära, fisksås, sriracha (eller sambal oelek) och socker. Smaka eventuellt av med mer fisksås, limesaft och socker. Ställ åt sidan.

2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj väl i iskallt vatten så att nudlarna blir helt kalla. Droppa av väl, klipp tvärsöver och lägg i en stor salladskål.

3. Skala gurkan och klyv på längden. Skrapa ut kärnorna och skiva. Strimla moroten med en potatisskalare och skiva salladslöken. Skär paprikan i munsstora bitar. Grovhacka korianderstjälkarna men spara bladen.

4. Lägg alla grönsaker samt korianderstjälkar i salladskålen med glasnudlarna. Häll på dressingen och vänd runt.

5. Lägg räkor på salladen. Plocka myntabladen och lägg överst med korianderblad och jordnötter. Ät och njut.

Visningar: 250
Inlagt 2018-04-19 06:31:29