Receptbeskrivning
Makroner med hasselnötskräm
Emelie Frantz via Ica.se
Ingredienser
för
150 g mandelmassa
0.5 dl socker
1 äggvita
hushållsfärg
1 hasselnötskräm
apelsin
0.5 dl socker
1 äggvita
hushållsfärg
1 hasselnötskräm
apelsin
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°C.
Riv mandelmassan fint på rivjärn. Rör ihop mandelmassa, socker och äggvita till en smet. Färga smeten med några droppar hushållsfärg.
Fyll smeten i en spritspåse. Tryck ut smeten direkt på bakplåtspapper på en plåt till 30 små kakor (för 15 st) ca 3 cm diameter och platta till toppen.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna svalna något innan de lossas från papperet.
Fyllning: Blanda hasselnötskrämen med apelsinskal. Fyll en spritspåse med fyllningen. Spritsa krämen på biskviernas undersida. Lägg ihop dem två och två.
Näringsberäkningen är beräknad per biskvi.
För alla
Biskvierna är fria från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Visningar: 375
Inlagt 2012-04-29 21:02:16

