Receptbeskrivning
Thailändsk kycklingsoppa
Ingredienser
för
3 st kycklingfilé(er)
1 wokgrönsaker thai (500 g)
1.5 tsk fisksås
1.5 tsk currypasta
koriander eller torkad
200 g risnudlar
1.5 l hönsbuljong
1 wokgrönsaker thai (500 g)
1.5 tsk fisksås
1.5 tsk currypasta
koriander eller torkad
200 g risnudlar
1.5 l hönsbuljong
Beskrivning
1. Koka nudlarna enligt beskrivning på paketet. Spola dem under kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
2. Skär filéerna i strimlor. Koka upp buljongen. Lägg i kycklingstrimlorna och otinade grönsaker. Koka under lock tills allt är precis genomkokt, 3-5 min.
3. Smaka av med sås och currypasta. Var försiktig med pastan eftersom den är stark.
4. Tillsätt nudlarna och värm soppan, strö över lite koriander och servera med bröd.
Tillbehör: Fisksås är ett salt fiskextrakt som används i thailändska rätter i stället för salt. Såsen kan ersättas med lite vanligt salt, men soppan får då inte den karaktäristiska smaken
2. Skär filéerna i strimlor. Koka upp buljongen. Lägg i kycklingstrimlorna och otinade grönsaker. Koka under lock tills allt är precis genomkokt, 3-5 min.
3. Smaka av med sås och currypasta. Var försiktig med pastan eftersom den är stark.
4. Tillsätt nudlarna och värm soppan, strö över lite koriander och servera med bröd.
Tillbehör: Fisksås är ett salt fiskextrakt som används i thailändska rätter i stället för salt. Såsen kan ersättas med lite vanligt salt, men soppan får då inte den karaktäristiska smaken
Visningar: 306
Inlagt 2018-05-29 11:57:23

