Receptbeskrivning
			
			
			
			Pannbiff med potatis och brunsås
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							15 st potatisar 
1 st ägg
1 st lök
1 dl mjölk
4 msk ströbröd
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
2 msk mjöl
mjölk
paprikakrydda
colorit soja
salt och peppar
						
					pannbiffar
500 g nötfärs 1 st ägg
1 st lök
1 dl mjölk
4 msk ströbröd
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
brunsås
1 dl matlagningsgrädde 1 msk smör
2 msk mjöl
mjölk
paprikakrydda
colorit soja
salt och peppar
Beskrivning
					
						Skala potatisen och låt koka ca 20 min.
Pannbiffar:
Låt ströbrödet svälla med mjölken i ca 5 min. Hacka och fräs löken tills den börjar bli genomskinlig. Blanda den frästa löken med färsen, ägget, ströbrödet, salt och peppar. Forma till 8 st medelstora eller 12 st lite mindre biffar. Stek dem i smör på medelvärme 3-4 min per sida.
SÃ¥s:
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Vispa ihop till en massa.
Tillsätt lite mjölk i taget och vispa samtidigt för att undvika klumpar.Tillsätt grädden och fortsätt tillsätta mjölk tills såsen fått önskad konsistens. Smaksätt med salt, peppar och paprikakrydda. Droppa i några droppar colorit soja och rör om tills såsen är brun.
					
										Pannbiffar:
Låt ströbrödet svälla med mjölken i ca 5 min. Hacka och fräs löken tills den börjar bli genomskinlig. Blanda den frästa löken med färsen, ägget, ströbrödet, salt och peppar. Forma till 8 st medelstora eller 12 st lite mindre biffar. Stek dem i smör på medelvärme 3-4 min per sida.
SÃ¥s:
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Vispa ihop till en massa.
Tillsätt lite mjölk i taget och vispa samtidigt för att undvika klumpar.Tillsätt grädden och fortsätt tillsätta mjölk tills såsen fått önskad konsistens. Smaksätt med salt, peppar och paprikakrydda. Droppa i några droppar colorit soja och rör om tills såsen är brun.
Visningar: 364
Inlagt 2018-05-29 11:58:40
				 
					 
			
 





 30 min
  30 min