Receptbeskrivning
Grillad sparris med valnötssås
Emelie Frantz via Ica.se
Ingredienser
för
750 sparris
2 msk olja
50 g valnötter
1 vårlök
1 vitlöksklyfta
1 citronskal
1 citron
1 basilika
1 persilja
1 valnötsolja
0.5 dl mjölk
2 msk olja
50 g valnötter
1 vårlök
1 vitlöksklyfta
1 citronskal
1 citron
1 basilika
1 persilja
1 valnötsolja
0.5 dl mjölk
Beskrivning
Skala den vita sparrisen, skölj den gröna. Skär av den nedersta hårda biten på sparrisen. Pensla dem med olja och lägg dem på en plåt.
Sås: Hacka nötterna fint. Skölj och strimla vårlöken. Skala och finhacka vitlöken.
Blanda nötter, vårlök, vitlök, citronskal och -saft samt kryddor. Rör i oljan lite i taget och därefter mjölken till en ganska tjock sås eller crème.
Ställ in sparrisen under grillelement 6-8 min. Vänd dem några gånger.
Servera genast med en klick valnötscréme, ett gott bröd och lite sallad som förrätt eller till kyckling, kött eller fisk.
Visningar: 281
Inlagt 2012-04-29 21:12:30

