Receptbeskrivning
Fetaost i ugnen
Emelie Frantz via Ica.se
Ingredienser
för
Beskrivning
Denna förrätt kan jag försäkra är ett genuint recept jag har fått ifrån Kreta och mina goda vänner, familjen Kokolakis. Det är mamma Rodarias eget recept
1. Fräs löken i lite olivolja blandad med smör. Häll på tomatkrosset, lagerbladet och vinet.
2. Låt det puttra på svag värme till vätskan decimerats ordentligt (men inte torrt)
3. Smaksätt med salt, svartpeppar, krossade nejlikor och kanel. Var försiktig med nejlikorna. Tag lite i taget och smaka av!
4. Häll tomatblandningen i två portionsformar och lägg på hälften av fetaosten i varje, ovanpå i mitten av formen. Lägg längdskuren saltgurka i tomatsåsen bredvid fetaosten.
5. Gratinera allt i ugnen 200 grader cirka 10 minuter.
Bröd, olikver och Retsina smakar härligt till.
KALH OREXI FILOS MOU
(Smaklig måltid mina vänner!)
1. Fräs löken i lite olivolja blandad med smör. Häll på tomatkrosset, lagerbladet och vinet.
2. Låt det puttra på svag värme till vätskan decimerats ordentligt (men inte torrt)
3. Smaksätt med salt, svartpeppar, krossade nejlikor och kanel. Var försiktig med nejlikorna. Tag lite i taget och smaka av!
4. Häll tomatblandningen i två portionsformar och lägg på hälften av fetaosten i varje, ovanpå i mitten av formen. Lägg längdskuren saltgurka i tomatsåsen bredvid fetaosten.
5. Gratinera allt i ugnen 200 grader cirka 10 minuter.
Bröd, olikver och Retsina smakar härligt till.
KALH OREXI FILOS MOU
(Smaklig måltid mina vänner!)
Visningar: 353
Inlagt 2012-04-29 21:15:14

