Receptbeskrivning

Vegetariska vårrullar

Ingredienser för
1 tsk salt
1 msk smör
3 st morötter
1 st gul lök
1.5 tsk röd spansk peppar, finhackad
2 vårrulleark, 12x12 cm
150 g shiitakesvamp
2 st böngroddar, burkar à 280 g
3 msk fisksås
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 dl honung, flytande
1 tsk limeskal, finrivet
1.5 dl risvinäger
1 msk ingefära, färsk
2 st citrongräs, krossade


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Skär svampen i strimlor. Skölj och låt vätskan från böngroddarna rinna av. Skala och finstrimla löken. Grovriv morötterna.2. Fräs alla grönsakerna i omgångar i smör i stekpannan ca 5 minuter. Smaka av med pepparfrukt och salt. Låt svalna.3. Fördela fyllningen på dubbla vårrulleark, vik in kanterna och rulla ihop. Låt vårrullearken ligga under en fuktig handduk under tiden, så att de inte torkar. Lägg rullarna med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja och strö på flingsalt. Stek vårrullarna i mitten avugnen ca 10 minuter.4.Blanda ingredienserna till dipsåsen. Ta en 1 1/2 dl av såsen och blanda med ingefära. Låt stå ca 1 timme och dra före servering. Servera den till vårrullarna med ingefärsdipsås.5. Blanda ner citrongräs i resten av såsen och servera den till den asiatiska salladen.

Visningar: 254
Inlagt 2018-05-29 12:06:53