Receptbeskrivning
Melitzanosalata
Ingredienser
för
Beskrivning
Melitzanosalata 4port
1-2st auberginer (500g)
4st vitlöksklyftor
2msk olivolja
1tsk citronsaft
½ tsk salt
1msk majonnäs (eller tjock yoghurt)
Extra olivolja
Färsk oregano
Ställ in ugnen på 200C (går också bra att baka auberginerna på grillen).
Skär fyra kryss i varje aubergin, skala och dela vitlöksklyftorna på längden, tryck ner dem ordentligt i kryssen.
Lägg auberginen i en ugnsfast form eller direkt på grillgallret, tillaga i mitten av ugnen ca 35 min, eller tills innanmätet känns mjukt, känn med provsticka.
Mixa auberginerna med vitlöksklyftorna släta med lite olivolja, tillsätt pressad citron och smaka av med salt.
Låt svalna något och blanda sedan ned en matsked majonnäs eller yoghurt.
Servera kall som dipp sås, till bröd eller som sidorätt.
Ringla lite olivolja över och strö gärna kalamataoliver på toppen
1-2st auberginer (500g)
4st vitlöksklyftor
2msk olivolja
1tsk citronsaft
½ tsk salt
1msk majonnäs (eller tjock yoghurt)
Extra olivolja
Färsk oregano
Ställ in ugnen på 200C (går också bra att baka auberginerna på grillen).
Skär fyra kryss i varje aubergin, skala och dela vitlöksklyftorna på längden, tryck ner dem ordentligt i kryssen.
Lägg auberginen i en ugnsfast form eller direkt på grillgallret, tillaga i mitten av ugnen ca 35 min, eller tills innanmätet känns mjukt, känn med provsticka.
Mixa auberginerna med vitlöksklyftorna släta med lite olivolja, tillsätt pressad citron och smaka av med salt.
Låt svalna något och blanda sedan ned en matsked majonnäs eller yoghurt.
Servera kall som dipp sås, till bröd eller som sidorätt.
Ringla lite olivolja över och strö gärna kalamataoliver på toppen
Visningar: 184
Inlagt 2018-06-03 18:44:15






30 min