Receptbeskrivning
kycklingfilé i ugn med persiljesås
Ingredienser
för
persilja
3 kycklingfilé 2-3 beroende på strl
citron
matolja
vitlök
grädde
mjölk
buljong-fisk
salt
vitpeppar
svartpeppar
smör
mjöl
potatis
3 kycklingfilé 2-3 beroende på strl
citron
matolja
vitlök
grädde
mjölk
buljong-fisk
salt
vitpeppar
svartpeppar
smör
mjöl
potatis
Beskrivning
Börja med att lägga in kycklingen i marinad.
Marinad:
Citronskal ca 1 tsk
Citronsaft: 1 msk
Matolja: ca 1 dl
Vitlök: 1 st
Sätt ugnen på 170grader.
Stek och krydda kycklingen tills den fått färg och lägg i ugnssäker form. In i ugnen tills kycklingen uppnått 72 grader (ca20-25 min).
Under tiden kokas potatis och såsen förbereds.
SÃ¥s:
Smält smör och tillsätt 1 msk mjöl.
Tillsätt 2 dl grädde + 2 dl mjölk.
Kokas upp.
Tillsätt 1st fiskbuljong.
Tillsätt färsk persilja, ca 1 dl.
Tillsätt citronsaft, ca 2 msk.
Smaksätt med salt, peppar och vitpeppar.
Marinad:
Citronskal ca 1 tsk
Citronsaft: 1 msk
Matolja: ca 1 dl
Vitlök: 1 st
Sätt ugnen på 170grader.
Stek och krydda kycklingen tills den fått färg och lägg i ugnssäker form. In i ugnen tills kycklingen uppnått 72 grader (ca20-25 min).
Under tiden kokas potatis och såsen förbereds.
SÃ¥s:
Smält smör och tillsätt 1 msk mjöl.
Tillsätt 2 dl grädde + 2 dl mjölk.
Kokas upp.
Tillsätt 1st fiskbuljong.
Tillsätt färsk persilja, ca 1 dl.
Tillsätt citronsaft, ca 2 msk.
Smaksätt med salt, peppar och vitpeppar.
Visningar: 173
Inlagt 2018-06-04 17:29:57






45 min