Receptbeskrivning
Ostcheesecake med rom
Emelie Frantz via Ica.se
Ingredienser
för
75 g smör eller margarin
12 digestivekex
3 gelatinblad
4 dl crème fraiche
5 ost
1 gräslök
salt och peppar
75 g kaviar
gräslök
1 citron
12 digestivekex
3 gelatinblad
4 dl crème fraiche
5 ost
1 gräslök
salt och peppar
75 g kaviar
gräslök
1 citron
Beskrivning
Botten: Smält matfettet. Krossa kexen i en matberedare och blanda med matfettet. Tryck ut kexblandningen i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar). Ställ i kylskåp för att stelna ca 30 minuter.
Fyllning: Lägg gelatinbladen i en kastrull med kallt vatten ca 5 minuter. Blanda crème fraiche med ost och gräslök, smaka av med salt och peppar.
Häll av vattnet från gelatinbladen och smält dem på svag värme. Rör ner lite av ostmassan i de smälta gelatinbladen. Rör ner gelatinblandningen i resten av smeten.
Bred ut ostmassan i formen. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp för att stelna ca 1 timme.
Servera cheesecaken med caviar toppad med gräslök och en citronklyfta som förrätt.
För alla
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Visningar: 357
Inlagt 2012-04-29 21:16:39

