Receptbeskrivning

Revbensspjäll: Hickoryrökta tigerspjäll och squash med grillsås

Ingredienser för
1.5 kg revbensspjäll, tjockskuret
1 l vatten
1 dl hickory liquid smoke
4 msk apelsinjuice, koncentrerad
4 msk farinsocker
3 msk tiger sauce
1 msk senap, fransk


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Gör så här:1. Koka upp vattnet i en stor kastrull med rökkoncentratet. Lägg i hela revbensspjället, koka upp och låt sjuda 50-60 minuter.2. Tag upp spjällen och låt dem svalna och gärna vila några timmar i kylskåp därefter.3. Blanda samman marinaden. Skär spjällen i portionsbitar och pensla dem lite då och då med marinaden under en halvtimmes tid föregrillningen.4. Pensla köttet en sista gång med marinaden alldeles innan det läggs på den heta grillen. Strö över lite Tony Chachere's Creole Seasoning. Grilla ett par minuter på varje sida tills spjällen fått fin färg. Pensla gärna mer under grillningen.COLE SLAW SALLAD1. Blanda samman ingredienserna till basreceptet. Rör därefter ned resten av ingredienserna. Låt stå kallt någon timme före serveringen.KREOLSK POTATISGör så här:1. Tvätta potatisen väl.2. Koka upp vatten och Crab Boil. Lägg i potatisen oskalad och koka den mjuk ca 20 min.3. Inför serveringen penslas ev potatisen med grillsåsen från tigerspjällen så får de en vacker färg.4. Klyftpotatis gräddas med skal skuren i klyftor i en oljesmord form där man också pressat en vitlöksklyfta. Krydda med Creole Seasoning. Stek i 225° ca 35-45 min. Till servering: Grillsås från tigerspjällen

Visningar: 282
Inlagt 2018-06-07 17:58:43