Receptbeskrivning

Pastasallad med ärtpesto

Ingredienser för
400 g pasta
5 dl gröna ärtor
2 st vitlöksklyfta(or)
1 dl olivolja
0.5 dl parmesanost
100 g sockerärtor
2 st buffelmozzarella
100 g babyspenat och rucola
50 g pinjenötter


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
8 portioner

1. Koka pastan enligt förpackningen.

2. Mixa 3 dl av ärterna med vitlöken och droppa i olivoljan. Flytta över till en stor bunke och vänd i parmesanosten och pastan.

3. Dela sockerärterna på mitten och vänd ner dem och 2 dl gröna ärter. Skär mozzarellaosten i kuber och vänd i dem samt spenat och rucola direkt före servering.

4. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelhög värme och strö över salladen. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.

Recept: Elisabeth Johansson


Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Visningar: 47
Inlagt 2018-06-14 19:27:33