Receptbeskrivning
Tre sorters bruschetta
Emelie Frantz via Ica.se
Ingredienser
för
12 lantbröd
0.5 dl olivolja
1 oliver
1 sardeller
4 msk kapris
1 vitlöksklyfta
olivolja
4 tomater
0.5 msk olivolja
1 basilika
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl pistagemandlar
125 g ricottaost
citron
1 msk olivolja
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0.5 dl olivolja
1 oliver
1 sardeller
4 msk kapris
1 vitlöksklyfta
olivolja
4 tomater
0.5 msk olivolja
1 basilika
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl pistagemandlar
125 g ricottaost
citron
1 msk olivolja
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Beskrivning
Bruschetta: Sätt ugnen på 250°C.
Pensla brödet med olivolja.
Grilla i övre delen av ugnen ca 5 min tills de är gyllenbruna.
Olivtapenade: Låt oliver och sardeller rinna av och lägg dem tillsammans med kapris och vitlök i en matberedare eller liten skål.
Mixa i matberedaren eller med mixerstav.
Späd med oljan droppvis till en krämig konsistens.
Lägg röran på det rostade brödet precis före servering.
Tomat och basilika: Skålla tomaterna - snitta dem lätt i skinnet och lägg dem i kokande vatten och låt koka 10 sekunder. Skölj dem i kallt vatten och ta av skalet.
Kärna ur tomaterna och hacka köttet. Blanda tomaterna med olivolja och basilika. Finsmakarna säger att basilika aldrig ska skärs utan bara rivas för hand!
Smaksätt med salt och peppar. I Italiensk matlagning används oftast svartpeppar. Lägg röran på det grillade brödet.
Ricotta, pistagemandel och citron: Hacka mandeln och blanda med färskosten
Riv citronskal och pressa saft av citronen. Blanda med ostmassan. Rör i oljan och krydda med salt och peppar.
Lägg röran på det grillade brödet.
Visningar: 465
Inlagt 2012-04-29 21:19:03

