Receptbeskrivning

Auberginehalvor med tomat, oliver och kapris

Ingredienser för
5 msk olivolja
4 st vitlöksklyfta(or)
16 st körsbärstomater skurna i kvartar
4 tsk kapris
16 st svarta oliver urkärnade
salt och svartpeppar
2 msk basilika strimlad


  1 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skölj och dela auberginerna på längden. Salta och låt stå i ca 30 minuter så att en del av vätskan dras ut. Torka av halvorna lätt med hushållspapper.
2. Gröp ur fruktköttet men lämna ca 1 cm närmast skalet. Skär det urgröpta i småbitar.
3. Värm 3 msk av olivoljan i en stor stekpanna tillsammans med två av vitlöksklyftorna. Fräs dem ett par minuter och ta sedan upp klyftorna och kasta dem.
4. Stek auberginehalvorna med köttsidan neråt tills de börjar bli mjuka. Lägg dem på ett fat.
5. Häll i samma panna 1 msk olivolja, tillsätt auberginebitar och fräs dem ett par minuter. Lägg över på ett fat.
6. Häll i ytterligare 1 msk olivolja i samma panna och lägg i de två sista vitlöksklyftorna. Tillsätt auberginebitar, tomater, kapris, oliver, salt och peppar. Rör om och fräs fyllningen ett par minuter.
7. Ta upp och kasta vitlöken och smaka av med salt och peppar. Fyll auberginehalvorna med blandningen, strö över basilika och servera genast.

Recept: Paolo Roberto (ur boken Italiensk bondmat, Bonnier Fakta)
Foto: Tina Axelsson

Visningar: 257
Inlagt 2018-07-14 17:28:10