Receptbeskrivning
Ingredienser för
400 g fiskfilé(er) t.ex torsk kolja eller sej
50 g margarin fast eller 0.5 dl flytande margarin
1 dl ströbröd
50 g mandel (ca 1 dl) eller mandelspån (ca 2 dl)
0.5 tsk gurkmeja
2 krm salt
1 st vitlöksklyfta(or) liten
0.5 dl persilja hackad


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Värm ugnen till 200 °. Låt fiskblocket tina lite, så att det kan skivas. Skär det i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg den intill varandra i en smord ugnssäker form.

2. Smält fast margarin. Blanda det eller flytande margarin med ströbröd, mandel, gurkmeja, salt, pressad vitlök och persilja. Bred blandningen över fisken.

3. Sätt in formen i mitten av ugnen. Gratinera i ca 25 min.

4. Servera med kokt eller pressad potatis och broccoli eller brytbönor och/eller finrivna morötter.



Visningar: 325
Inlagt 2018-07-14 17:29:05