Receptbeskrivning

Snickerscheesecake

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Snickerscheesecake ca 12-16port

1/2 burk med karamelliserad mjölk
250g salta jordnötter (totalt)
3st äggvitor
3st äggulor
1dl socker
300g phialdelphiaost
1msk vaniljsocker
4dl grädde
200g riven mjölkchoklad

Topping:
1/2 burk med karamelliserad mjölk + 3 msk grädde
Jordnötter


Börja med botten till cheesecaken, jag använde nästan hela jordnötspåsen förutom cirka en knapp dl.
Grovhacka och blanda ihop med knappt halva den karamelliserade mjölken.
Platta ut i en rund form med avtagbara kanter 25cm i diameter.

Ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar.
Vispa först äggvitorna till ett fluffigt hårt skum, du ska kunna vända upp och ner på bunken utan att det trillar ut.
Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna.
Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar.
Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev.
Riv ner mjölkchokladen i smeten- jag använder det sidan med störst hål.
Häll sedan i smeten över jordnötsbotten och frys in med plastfolie över.
Spara kolakrämen i en skål , och lägg på toppingen vid servering

Cheesecaken ska frysa i minst 5 timmar innan servering, gärna över natten, och ta fram den 20 minuter innan servering, lossa då på den avtagbara fomen.

När du gör toppingen så rör ner ett par matskedar med grädde i kolakrämen ( karamellierade mjölken ) och fördelade ut över cheesecaken , strö över resten av jordnötterna och servera.

Visningar: 137
Inlagt 2018-08-06 18:50:02