Receptbeskrivning
Guilt free brownies
Ingredienser
för
Beskrivning
Guilt free brownies
2msk chiafrön (2msk chiafrön + 6msk vatten som mixas och får stå minst 10min.)
0,75dl mandelmjöl
1dl mandelsmör eller jordnötssmör
0,75dl kokosolja
1/2tsk vaniljpulver
1,5dl kakao
0,25tsk havssalt
1dl sötning (honung/agave/fibersirap)
Sätt ugnen på 175C.
Förbered chiafrön genom att mixa med vatten och ställ åt sidan i minst tio minuter.
Blanda ihop chiafrön, mandelmjöl, nötsmör, kokolsolja, vaniljexterakt, kakao, salt och sötning med en stavmixer eller matberedare.
Ta fram en mindre form, ca 15x20cm, använd bakplåtspapper eller smörj formen med kokosolja för att lättare få ur den sen.
Häll i smeten och baka i ugnen ca 20-22min, du vill ha den kletig i mitten och låt den sen svala i 1h och bäst är den om det stått kallt länge.
Den blir väldigt chokladig, så vill man ha den sötare kan man minska ner kakaon lite.
2msk chiafrön (2msk chiafrön + 6msk vatten som mixas och får stå minst 10min.)
0,75dl mandelmjöl
1dl mandelsmör eller jordnötssmör
0,75dl kokosolja
1/2tsk vaniljpulver
1,5dl kakao
0,25tsk havssalt
1dl sötning (honung/agave/fibersirap)
Sätt ugnen på 175C.
Förbered chiafrön genom att mixa med vatten och ställ åt sidan i minst tio minuter.
Blanda ihop chiafrön, mandelmjöl, nötsmör, kokolsolja, vaniljexterakt, kakao, salt och sötning med en stavmixer eller matberedare.
Ta fram en mindre form, ca 15x20cm, använd bakplåtspapper eller smörj formen med kokosolja för att lättare få ur den sen.
Häll i smeten och baka i ugnen ca 20-22min, du vill ha den kletig i mitten och låt den sen svala i 1h och bäst är den om det stått kallt länge.
Den blir väldigt chokladig, så vill man ha den sötare kan man minska ner kakaon lite.
Visningar: 68
Inlagt 2018-09-07 19:16:46






30 min