Receptbeskrivning
Kycklingpanna med kantareller
Ingredienser
för
Beskrivning
Kycklingpanna med kantareller 4port
4st kycklingfileér
1tsk salt
1krm svartpeppar
2msk smör
1st gul lök
1/2st purjolök
150g kantareller
1msk smör
2msk kycklingfond
2dl vatten
2dl vispgrädde
1msk dijonsenap
1 1/2msk maizena redning
Garnering:
Färsk dragon
Lingon
Kantareller
Serveras med:
Klyftpotatis
Putsa kycklingfiléerna och dela dem en gång på längden. Salta och peppra runt om.
Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Lägg åt sidan.
Skala och finhacka löken. Ansa och strimla purjolöken.
Ansa kantarellerna och dela dem i mindre bitar. Ta undan några till garnering.
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs lök, purjolök och svamp blankt och smidigt tills vätska är borta.
Tillsätt vatten, kycklingfond, grädde, senap samt kycklingfiléerna. Låt puttra samman på medelstark värme i ca 12-15min.
Om det behövs, red av med lite maizena redning.
Garnera med dragon, lingon och kantareller. Servera med klyftpotatis eller pressad potatis.
4st kycklingfileér
1tsk salt
1krm svartpeppar
2msk smör
1st gul lök
1/2st purjolök
150g kantareller
1msk smör
2msk kycklingfond
2dl vatten
2dl vispgrädde
1msk dijonsenap
1 1/2msk maizena redning
Garnering:
Färsk dragon
Lingon
Kantareller
Serveras med:
Klyftpotatis
Putsa kycklingfiléerna och dela dem en gång på längden. Salta och peppra runt om.
Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Lägg åt sidan.
Skala och finhacka löken. Ansa och strimla purjolöken.
Ansa kantarellerna och dela dem i mindre bitar. Ta undan några till garnering.
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs lök, purjolök och svamp blankt och smidigt tills vätska är borta.
Tillsätt vatten, kycklingfond, grädde, senap samt kycklingfiléerna. Låt puttra samman på medelstark värme i ca 12-15min.
Om det behövs, red av med lite maizena redning.
Garnera med dragon, lingon och kantareller. Servera med klyftpotatis eller pressad potatis.
Visningar: 108
Inlagt 2018-09-07 19:19:30






30 min