Receptbeskrivning

Kycklingpanna med kantareller

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kycklingpanna med kantareller 4port

4st kycklingfileér
1tsk salt
1krm svartpeppar
2msk smör
1st gul lök
1/2st purjolök
150g kantareller
1msk smör
2msk kycklingfond
2dl vatten
2dl vispgrädde
1msk dijonsenap
1 1/2msk maizena redning

Garnering:
Färsk dragon
Lingon
Kantareller

Serveras med:
Klyftpotatis

Putsa kycklingfiléerna och dela dem en gång på längden. Salta och peppra runt om.

Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Lägg åt sidan.

Skala och finhacka löken. Ansa och strimla purjolöken.
Ansa kantarellerna och dela dem i mindre bitar. Ta undan några till garnering.

Hetta upp smör i en stekpanna och fräs lök, purjolök och svamp blankt och smidigt tills vätska är borta.

Tillsätt vatten, kycklingfond, grädde, senap samt kycklingfiléerna. Låt puttra samman på medelstark värme i ca 12-15min.

Om det behövs, red av med lite maizena redning.

Garnera med dragon, lingon och kantareller. Servera med klyftpotatis eller pressad potatis.

Visningar: 108
Inlagt 2018-09-07 19:19:30