Receptbeskrivning

Gotländsk linssoppa

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Gotländsk linssoppa 4port.

2dl torkade gotlandslinser
1 näve torkad svamp, eller ett par dl färsk svamp
1st schalottenlök
1msk smör
7,5dl god fond, färdig svampfond kan gå, även från tärningar i värsta fall.
1msk vetemjöl eller maizena
1dl vatten till redningen
1dl grädde
salt
svartpeppar

Koka linserna först så att de är lagom mjuka.
Hacka löken och fräs i smör.

Dela svampen i mindre bitar, fräs med löken i smöret. Späd med buljong.

Gör en liten redning av vatten och vetemjöl eller maizena och häll i, låt koka någon minut och lägg sen i linserna.

Tillsätt grädden och puttra ihop hela härligheten.

Smaka av, salta och om det behövs och vrid ner lite svartpeppar från kvarnen.

Visningar: 1118
Inlagt 2018-09-07 19:20:40