Receptbeskrivning
Gotländsk linssoppa
Ingredienser
för
Beskrivning
Gotländsk linssoppa 4port.
2dl torkade gotlandslinser
1 näve torkad svamp, eller ett par dl färsk svamp
1st schalottenlök
1msk smör
7,5dl god fond, färdig svampfond kan gå, även från tärningar i värsta fall.
1msk vetemjöl eller maizena
1dl vatten till redningen
1dl grädde
salt
svartpeppar
Koka linserna först så att de är lagom mjuka.
Hacka löken och fräs i smör.
Dela svampen i mindre bitar, fräs med löken i smöret. Späd med buljong.
Gör en liten redning av vatten och vetemjöl eller maizena och häll i, låt koka någon minut och lägg sen i linserna.
Tillsätt grädden och puttra ihop hela härligheten.
Smaka av, salta och om det behövs och vrid ner lite svartpeppar från kvarnen.
2dl torkade gotlandslinser
1 näve torkad svamp, eller ett par dl färsk svamp
1st schalottenlök
1msk smör
7,5dl god fond, färdig svampfond kan gå, även från tärningar i värsta fall.
1msk vetemjöl eller maizena
1dl vatten till redningen
1dl grädde
salt
svartpeppar
Koka linserna först så att de är lagom mjuka.
Hacka löken och fräs i smör.
Dela svampen i mindre bitar, fräs med löken i smöret. Späd med buljong.
Gör en liten redning av vatten och vetemjöl eller maizena och häll i, låt koka någon minut och lägg sen i linserna.
Tillsätt grädden och puttra ihop hela härligheten.
Smaka av, salta och om det behövs och vrid ner lite svartpeppar från kvarnen.
Visningar: 1118
Inlagt 2018-09-07 19:20:40






30 min