Receptbeskrivning
Glutenfri äppelpaj
Ingredienser
för
150 g smör
3 dl havregryn
1.25 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0.25 tsk salt
2.25 dl mjölmix
4 st äpple
1 tsk kanel
3 dl havregryn
1.25 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0.25 tsk salt
2.25 dl mjölmix
4 st äpple
1 tsk kanel
Beskrivning
1. Smält smöret i en stor kastrull.
2. Rör ner alla ingredienser utom äpplen och kanel i det smälta smöret.
3. Skala äpplena och skär dem i bitar.
4. Lägg äppelbitarna i en smord pajform. Pudra över kanel.
5. Fördela pajsmeten ovanpå äpplena.
6. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.
Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass.
2. Rör ner alla ingredienser utom äpplen och kanel i det smälta smöret.
3. Skala äpplena och skär dem i bitar.
4. Lägg äppelbitarna i en smord pajform. Pudra över kanel.
5. Fördela pajsmeten ovanpå äpplena.
6. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.
Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass.
Visningar: 659
Inlagt 2018-09-09 13:48:28






20 min