Receptbeskrivning

Pasta med fläskfile och kantareller

Ingredienser för
400 g pasta bavette
400 g fläskfilé
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
200 g kantareller
1 tsk sambal oelek
1 msk kalvfond
1 dl vitt vin
5 dl grädde
0.5 msk timjan
salt och peppar
parmesan
persilja


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Putsa och skär fläskfilén i strimlor. Stek i smör. Tillsätt timjan.
Salta och peppra och ta ur köttet ur pannan.
Lägg i hela kantareller och blanda ner hackad rödlök och vitlök i stekpannan och fräs allt tillsammans i mycket smör till det fått lite färg och löken mjuknat. Blanda ner sambal oelek.

Häll på vin och låt det mesta puttra bort och tillsätt sen grädden och kalvfond. Låt såsen koka ihop i cirka 10 minuter.
Lägg tillbaka köttet och låt allt puttra ytterligare några minuter tills såsen tjocknat.
 Smaka av såsen med eventuellt salt och peppar eller timjan.

Koka spagettin al dente i mycket och rikligt saltat vatten. Blanda sen sås och spagetti och riv ett ordentligt lager med parmesan över och strössla över lite persilja.

Visningar: 628
Inlagt 2018-09-09 13:54:58