Receptbeskrivning

Panerad kotlett med saffrans risoni

Ingredienser för
300 g risonipasta
50 g smör
st finhackad gullök
1 dl torrt vitt vin
2 msk kycklingfond
10 dl vatten
1 st saffran
50 g parmesan
4 st fläskkotlett
4 st Ägg
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl mjöl
3 dl ströbröd
rappsolja till fritering


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
RisoniSmält smöret i en stekpanna.
Lägg i löken och stek på medelvärme tills den blir genomskinlig. Tillsätt risoni och häll på det vita vinet. Häll på hälften av vattnet (5 dl), kycklingfond och saffran.
Rör runt och låt det koka ihop på medelvärme, ca 10 minuter. Rör då och då och tillsätt mer vatten (upp till 5 dl till) om risotton känns torr. När risotton är krämig och det mesta av vattnet kokat in, vänd ner parmesan och rör runt.KöttVispa äggen med salt och peppar.
Häll ut mjöl på ett fat och ströbröd på ett annat. Ta kotletterna, vänd i mjölet, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd. Se till att hela kotletten blir ordentligt täckt av ströbröd, banka/tryck gärna ut kotletten lite i tallriken.
Häll rikligt med rapsolja i en stekpanna och värm till medelvärme.
Lägg ner kotletten och fritera lugnt till den blivit genomstekt och ytan är gyllenbrun. Tid beror på storlek men ca 10-15 minuter. Lägg upp kotlett och risotto på en tallrik och servera!

Visningar: 336
Inlagt 2018-09-10 11:19:19