Receptbeskrivning
Ugnspannkaka
Ingredienser
för
4 st ägg
1 l mjölk
5.5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk socker
0.5 dl olja
1 l mjölk
5.5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk socker
0.5 dl olja
Beskrivning
1. Vispa sönder äggen lätt
2. Vispa ner hälften av mjölken
3. Vispa ner mjölet, saltet och sockret
4. Vispa ner resten av mjölken
5. Vispa ner oljan
6. Låt smeten svälla i 30 minuter
7. Värm ugnen till 250 grader
8. Häll pannkakssmeten i en ugnspanna klädd med bakplåtspapper
9. Grädda pannkakan i 15 minuter
10. Sänk temperaturen till 225 grader och grädda ytterligare 15 minuter tills pannkakan blir vackert gyllenbrun
2. Vispa ner hälften av mjölken
3. Vispa ner mjölet, saltet och sockret
4. Vispa ner resten av mjölken
5. Vispa ner oljan
6. Låt smeten svälla i 30 minuter
7. Värm ugnen till 250 grader
8. Häll pannkakssmeten i en ugnspanna klädd med bakplåtspapper
9. Grädda pannkakan i 15 minuter
10. Sänk temperaturen till 225 grader och grädda ytterligare 15 minuter tills pannkakan blir vackert gyllenbrun
Visningar: 241
Inlagt 2018-09-18 15:26:28

