Receptbeskrivning
kyckling med cashewnötter
Ingredienser
för
Beskrivning
375 g Kycklingfilé
1 tsk Ingefära
1 klyfta(or) Vitlök
1 tsk Olivolja
2 msk Soja, kinesisk
20 st Cashewnötter
1 stånd Broccoli
1 st Lök
1 st Paprika, röd
1 bit(ar) Stjälkselleri
1 st Morot
1 dl Bambuskott
1 tsk Potatismjöl
2 ½ dl Kycklingbuljong
1 tsk Salt
1 krm Peppar
Instruktioner
1. Koka riset. Riv den färska ingefäran och ansa, hacka och strimla grönsaker.
2. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna.
3. Blanda tärnad kyckling med ingefära, vitlök, sesamolja och 1 msk soja.
4. Bryn under omrörning ca 2 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
5. Fräs broccoli, lök, paprika, selleri och morot under omrörning i 3 minuter. Tillsätt kyckling och bambuskott och fräs 1-2 minuter.
6. Blanda mjölet med avsvalnad buljong och häll det i woken och 1 msk soja. Rör om såsen, sjud upp och låt tjockna.
7. Tillsätt nötter och smaka av med salt och peppar. Servera genast.
1 tsk Ingefära
1 klyfta(or) Vitlök
1 tsk Olivolja
2 msk Soja, kinesisk
20 st Cashewnötter
1 stånd Broccoli
1 st Lök
1 st Paprika, röd
1 bit(ar) Stjälkselleri
1 st Morot
1 dl Bambuskott
1 tsk Potatismjöl
2 ½ dl Kycklingbuljong
1 tsk Salt
1 krm Peppar
Instruktioner
1. Koka riset. Riv den färska ingefäran och ansa, hacka och strimla grönsaker.
2. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna.
3. Blanda tärnad kyckling med ingefära, vitlök, sesamolja och 1 msk soja.
4. Bryn under omrörning ca 2 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
5. Fräs broccoli, lök, paprika, selleri och morot under omrörning i 3 minuter. Tillsätt kyckling och bambuskott och fräs 1-2 minuter.
6. Blanda mjölet med avsvalnad buljong och häll det i woken och 1 msk soja. Rör om såsen, sjud upp och låt tjockna.
7. Tillsätt nötter och smaka av med salt och peppar. Servera genast.
Visningar: 217
Inlagt 2018-09-26 14:53:09






0 min