Receptbeskrivning
polarkakor
Ingredienser
för
Beskrivning
IngredienserÂ
1 pkt JästÂ
75 g Margarin 80%Â
¾ dl Sirap ljusÂ
1½ tsk SaltÂ
6 dl RÃ¥gsiktÂ
5 dl Mellanmjölk 1,5%Â
4 dl VetemjölÂ
InstruktionerÂ
Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken(fingervarm). Tillsätt smör(rumstempererad), sirap, salt, rÃ¥gsikt och vetemjöl lite i taget. KnÃ¥da ihop allt till en smidig deg. LÃ¥t degen jäsa under bakduk i 50-60 min.Â
kavla ut hela dagen pÃ¥ bakplÃ¥tspapper och dela i fyrkantiga bitar.Â
LÃ¥t dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen pÃ¥ 250 grader.Â
Grädda bröden mitt i ugnen i 6-9min. LÃ¥t dem svalna pÃ¥ ett galler under bakduk.Â
Supergoda och lättgjorda 😄Â
1 pkt JästÂ
75 g Margarin 80%Â
¾ dl Sirap ljusÂ
1½ tsk SaltÂ
6 dl RÃ¥gsiktÂ
5 dl Mellanmjölk 1,5%Â
4 dl VetemjölÂ
InstruktionerÂ
Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken(fingervarm). Tillsätt smör(rumstempererad), sirap, salt, rÃ¥gsikt och vetemjöl lite i taget. KnÃ¥da ihop allt till en smidig deg. LÃ¥t degen jäsa under bakduk i 50-60 min.Â
kavla ut hela dagen pÃ¥ bakplÃ¥tspapper och dela i fyrkantiga bitar.Â
LÃ¥t dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen pÃ¥ 250 grader.Â
Grädda bröden mitt i ugnen i 6-9min. LÃ¥t dem svalna pÃ¥ ett galler under bakduk.Â
Supergoda och lättgjorda 😄Â
Visningar: 186
Inlagt 2018-09-27 08:30:34






0 min