Receptbeskrivning

Ädelostgratinerad fläskfilé

Ingredienser för
500 g fläskfilé
4 msk smör eller margarin
salt
peppar
300 g färska champinjoner
100 g Ädelost
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 dl hackad persilja
2 tsk kinesisk soja


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Smält hälften av matfettet i en stekpanna. Skär köttet i skivor och bryn fläskfilén runt om tills den fått färg, 10-15min.

2. Lägg köttet i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar.

3. Skär champinjonerna i skivor. Smält resten av matfettet och fräs svampen 5-10min. Krydda med salt och peppar.

4. Lägg svampen i formen och smula över ädelosten.

5. Blanda grädde, creme fraiche, persilja och soya. Häll alltsammans i formen.

6. Gratinera köttet i mitten av ugnen i 200°, 15-20min.

7. Servera.

Visningar: 1069
Inlagt 2018-09-29 11:27:41