Receptbeskrivning
Ädelostgratinerad fläskfilé
Ingredienser
för
500 g fläskfilé
4 msk smör eller margarin
salt
peppar
300 g färska champinjoner
100 g Ädelost
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 dl hackad persilja
2 tsk kinesisk soja
4 msk smör eller margarin
salt
peppar
300 g färska champinjoner
100 g Ädelost
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 dl hackad persilja
2 tsk kinesisk soja
Beskrivning
1. Smält hälften av matfettet i en stekpanna. Skär köttet i skivor och bryn fläskfilén runt om tills den fått färg, 10-15min.
2. Lägg köttet i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar.
3. Skär champinjonerna i skivor. Smält resten av matfettet och fräs svampen 5-10min. Krydda med salt och peppar.
4. Lägg svampen i formen och smula över ädelosten.
5. Blanda grädde, creme fraiche, persilja och soya. Häll alltsammans i formen.
6. Gratinera köttet i mitten av ugnen i 200°, 15-20min.
7. Servera.
2. Lägg köttet i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar.
3. Skär champinjonerna i skivor. Smält resten av matfettet och fräs svampen 5-10min. Krydda med salt och peppar.
4. Lägg svampen i formen och smula över ädelosten.
5. Blanda grädde, creme fraiche, persilja och soya. Häll alltsammans i formen.
6. Gratinera köttet i mitten av ugnen i 200°, 15-20min.
7. Servera.
Visningar: 1066
Inlagt 2018-09-29 11:27:41

