Receptbeskrivning
Fröknäcke
Ingredienser
för
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl
0.5 dl linfrön hela
0.5 tsk salt
0.5 dl rapsolja
2 dl vatten kokande
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl
0.5 dl linfrön hela
0.5 tsk salt
0.5 dl rapsolja
2 dl vatten kokande
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30x40 cm (för 1 sats).
3. Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten. Låt svälla ca 15 minuter.
4. Bred ut smeten tunt på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 1-1 1/2 timme. Drag över bakplåtspappret med knäcket på ett galler och låt svalna.
Till servering: Bryt i bitar och servera med tapenade.
2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30x40 cm (för 1 sats).
3. Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten. Låt svälla ca 15 minuter.
4. Bred ut smeten tunt på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 1-1 1/2 timme. Drag över bakplåtspappret med knäcket på ett galler och låt svalna.
Till servering: Bryt i bitar och servera med tapenade.
Visningar: 238
Inlagt 2018-09-30 06:13:17






0 min