Receptbeskrivning

Kyckling med hemgjord bbq-sås och waldorfyoghurt

Ingredienser för
900 potatis
kycklinglår
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
2 dl ketchup
2 msk strösocker
1 msk balsamvinäger
1 soja
1 msk dijonsenap
0.5 ingefära
1 krm kajennpeppar
200 g rotselleri
1 äpple
1 dl matyoghurt
75 g valnötter
salt och peppar
0.5 tsk salt
1 krm peppar


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 225°C.
BBQ-sås: Skala och riv vitlöken. Blanda vitlöken med allt utom salt och peppar. Koka sakta i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en form och ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen ca 30 minuter.
Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar, pensla kycklingen runt om rikligt med bbq-såsen. Sätt in formen mitt i ugnen (samtidigt som potatisen). Stek kycklingen ca 20 minuter. Pensla med skyn några gånger under stekningen.
Waldorfyoghurt: Skala och riv rotsellerin och äpplet. Grov hacka valnötterna. Blanda ”rivet” med matyoghurten och smaka av med salt, peppar och strö över nötterna.
Servera kycklingen med potatisen och waldorfsalladen.

För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Visningar: 474
Inlagt 2012-04-29 21:27:30