Receptbeskrivning
			
			
			
			Purjofisk i fin form
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							2 st purjolök strimlad
1 st röd paprika strimlad
200 g körsbärstomater halverade
600 g vit fiskfilé t ex flundra eller spätta
2 st lime rivet skal och saft
2 dl fiskbuljong
4 tsk smör /flytande olja
2 st ägg hårdkokt, hackat
3 msk dill finhackad
600 g potatis kokt, pressad
salt
peppar
						
					1 st röd paprika strimlad
200 g körsbärstomater halverade
600 g vit fiskfilé t ex flundra eller spätta
2 st lime rivet skal och saft
2 dl fiskbuljong
4 tsk smör /flytande olja
2 st ägg hårdkokt, hackat
3 msk dill finhackad
600 g potatis kokt, pressad
salt
peppar
Beskrivning
					
						Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Lägg purjo, paprika och tomater i en ugnssäker form. Krydda fisken med salt, peppar och limeskal och lägg den ovanpå. Häll över limesaft och buljong. Droppa matfett över. Täck formen med folie och sätt den mitt i ugnen. Baka ca 20 min.
Garnera med: hårdkokt, hackat ägg + finhackad dill
Servera med: kokt pressad potatis
380 kcal/portion
										Sätt ugnen på 225°. Lägg purjo, paprika och tomater i en ugnssäker form. Krydda fisken med salt, peppar och limeskal och lägg den ovanpå. Häll över limesaft och buljong. Droppa matfett över. Täck formen med folie och sätt den mitt i ugnen. Baka ca 20 min.
Garnera med: hårdkokt, hackat ägg + finhackad dill
Servera med: kokt pressad potatis
380 kcal/portion
Visningar: 440
Inlagt 2018-10-09 19:41:48
				
					
			





  30 min